anneke kersten

EnglishDeutsch

beeldend weven

zie ook annekekersten.exto.nl

anneke kersten (1954) volgde begin jaren tachtig gedurende twee jaar haar eerste weeflessen aan lane community college in eugene in de amerikaanse staat oregon, docenten nancy hoskins en sue doyle.
terug in nederland heeft zij jarenlang verschillende weefcursussen gevolgd: zeven jaar aan de lindenberg onder leiding van erica de ruiter, dobby en netwerkweefsels van marijke dekkers en ontwerpen van nynke van amersfoort.
anneke heeft zich verder ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding van 1995 tot 1998 aan het textielmuseum tilburg (docenten anneke van dijk en carola mokveld), haar scriptie en eindwerkstuk had dubbelweven als onderwerp, een techniek die veelvuldig terugkeert in haar werk.
in de jaren 2014-2015 volgt anneke de weefnetwerk kaderopleiding 'weven speciaal'.

de basis van haar werk is het gebruik van verschillende materialen, zoals metaaldraden, papier, hennep, linnen en cottonlin, hout, verf, lijm. de weeftechnieken gebruikt zij als middel om haar inspiraties vorm te geven.
opvallend is het kleurgebruik. zij laat zich inspireren door kleur, vorm en structuur van landschappen en de geometrische kunst, zoals die van het bauhaus. kenmerkend is een vleugje humor.
exposities van zowel haar ruimtelijk als haar vlak werk laten de veelzijdigheid van weefkunst zien, overzicht van exposities,

sinds 1988 is anneke lid van vereniging weefkring nijmegen, van 1998-2004 bestuurslid. samen met roos cox en het bestuur van de weefkring heeft zij het weefatelier de grote spoel gerealiseerd.
van 1997-2003 is anneke bestuurslid geweest van weefregio II, als redacteur van het weefblad trend, met marleen jongen als voorzitter.
vanaf 2012 is anneke algemeen bestuurslid van vereniging weefnetwerk met de taak educatie.
roos, marleen en anneke vormen vanaf eind jaren negentig de experimteergroep 'what's next'.
vanaf 2010 is anneke lid van het nijmeegse netwerk van kunstenaars smeerolie.net.

anneke is weefdocent en geeft weefcursussen, workshops en lezingen (meer informatie zie: cursussen)

anneke