Monthly Archives: February 2014

wat te doen met een oude foto

Zo, een onaangename verkoudheid én de eerste lesdag van de kaderopleiding Weven speciaal verder, kom ik weer een beetje tot leven:-) Na zo’n wat onbestemde periode kun je maar het beste gaan opruimen om je heen, dan gaat alles weer eens door je handen en sommige dingen blijven ‘plakken’

Zo in mijn geval een heel oude foto, mijn vader heeft hem gemaakt lang geleden. Hij spreekt tot mijn verbeelding en ik wil er (al heel lang) iets mee doen. Ik heb hem gescand, op A4 afgedrukt en op een kartonnetje geplakt. Een tijd terug heb ik er in een impuls wat in de knoop geraakt visdraad omheen gewikkeld. Daarnet stond er een lampje op gericht en dat gaf een bijzonder effect:

duesseldorf4duesseldorf1

Ik weet niet of het goed te zien is, het visdraad maakt schaduw op de foto. Fascinerend! Geen idee waar het toe kan leiden maar interessant genoeg om eens een tijdje over te denken.

duesseldorf3duesseldorf2

Het licht maakt het visdraad op de foto wat paarsig, dat zie je (helaas) in werkelijkheid niet. Ik denk meteen: gekleurd visdraad. Alleen nog dat met opzet zo mooi in de knoop zien te krijgen!

roos

 

expositie HAN Nijmegen

expoHan1

Gisteren hebben we de expositie ingericht, zowat de hele dag bezig geweest en nu hangt het er heel mooi bij (vinden we zelf tenminste…) Het is een lange gang dus heel lastig fotograferen. Toch een paar plaatjes:

expoHan2expoHan3

Het gebouw is toegankelijk voor publiek, overdag op werkdagen als de school open is, van 8 tot 18 uur, via de hoofdingang aan de Kapittelweg 33. Even melden bij de receptie, dan wijzen ze je daar de weg wel naar gang C.00 (helemaal rechtdoor en dan links) Ons werk hangt er tot 7 april. Ook mijn experiment met de ‘saaie lap’ hangt er:

slang1slang3

Ik ben er heel blij mee, het is aardig gelukt een saaie lap wat op te peppen! Vooral de afwerking vind ik mooi geworden (ideetje van Gary) De lap als zodanig zag er te chaotisch uit. Enige soort van omlijsting was echt nodig en deze methode past er mooi bij. Twee latjes, met gaatjes om de 2 centimeter (ongeveer), als een sandwich voor en achter langs de rand van de lap op elkaar genaaid.

slang2slang4

Ik kon het niet laten er toch een paar uitsteeksels aan te laten!

roos