En toen was januari al weer zowat voorbij…

Het is ongelooflijk hoe snel de tijd soms voorbij kan gaan. Voor mijn gevoel is mijn laatste berichtje pas een week oud maar de datum is onverbiddelijk! Intussen ben ik in Friesland geweest voor ons jaarlijks weefuitje, als altijd weer erg leuk. Ik heb er mijn laatste papierweefsel afgewerkt en intussen is er een ‘statiefoto’ van gemaakt, net als van wat ander werk, ik zal ze binnenkort plaatsen. Verder met van alles druk geweest, zoals bijvoorbeeld een expositie binnenkort bij de HAN, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, ter gelegenheid van hun textielproject. Anneke Kersten en ik gaan daar een gang met weefwerk vullen. Een lange gang! We hebben er allebei veel zin in, en ik wil eigenlijk nog een paar dingen maken om er te hangen. Zoals dit:

ontwerpbord1

Dit is een foto van mijn ‘ontwerpbord’ om het zo maar te noemen, een plek (de enige plek in mijn kamer die vrij is om wat te hangen…) waar ik ophang waar ik mee bezig ben en waar ik over na moet denken, en die er nu zo uitziet. Links een lap van dezelfde ketting als de ‘stekeltjes’ waar ik nog mee bezig ben, en rechts een foto gemaakt toen we op IJsland waren, door Gary, mijn wederhelft. De kleuren van de foto waren de inspiratie voor het weefsel. De lap is ingeslagen met visdraad en is behoorlijk saai. Ik probeer hem wat contrast te geven met rode bandjes en breisels, ook van een soort visdraad – leuk om de maken die breisels, het materiaal heeft een leuke ‘innerlijke weerstand’ Daarna wil ik in de lap gaan knippen, als ik dat durf:-)

ontwerpbord3ontwerpbord2

Er moet nog wat meer rood in komen vind ik.

Ook heb ik vorige week wat garens besteld, die deze week aangekomen zijn en waar ik fijn naar aan het kijken ben en af en toe aan voel… En strengen van heb gemaakt om te verven.

garen2garen1

Links een soort viscose papier, en rechts heel dunne zijde met een kern van rvs, allebei materiaal waar ik al mee gewerkt heb. De dunne zijde wil ik gaan combineren met crepe wol, geen idee wat daarvan komt maar het wordt vast leuk. En die crepe wol is toch mooi! Had ik ook besteld:

garen3

Crepe garen is heel dun oversponnen garen, dat wil zeggen dat het garen meer twist heeft, strakker gedraaid is, dan normaal, waardoor het, als je het het na het weven in warm water wast, samentrekt, opkrult, wat leuke effecten geeft in het weefsel. Dat is dan tenminste de bedoeling….. Je hebt het in 2 soorten, linksom of rechtsom gedraaid. Wat ook weer uitmaakt in het effect. Ik ben zeer benieuwd! Tot nu toe had ik het nergens gezien in deze geweldige kleurtjes, alleen maar donkere en gedekte tinten. Deze kon ik niet weerstaan en ik ga er snel een proeflap mee maken.

roos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>