stempelen

stempel1print1

Om wat verder te komen met mijn gedachten over de foto heb ik een stempel gemaakt, ongeveer 5 bij 10 centimeter, de afmeting van het afdrukje van de foto uit het album van mijn vader. Puur als middel om wat met de vorm te kunnen spelen. Het is al weer een tijd geleden dat ik ‘m gemaakt heb en ook de bladzijde hierboven is een paar maanden oud (gestempeld met witte acrylverf en daaroverheen blauwe waterverf) Op dat moment zag ik er niet zoveel in maar tijd doet zoals gewoonlijk wonderen, wie weet wat ik er nog mee kan…

Dit bijvoorbeeld:

rubbing2 rubbing

Dit keer niet gestempeld maar met het stempeltje onder dun papier met een grafietstift ‘doorgedrukt’, in het engels ‘rubbing’, ik weet het nederlandse woord ervoor niet (als het bestaat?) De manier waarop in het midden de schuine lijnen iets doen bevalt me. De kleur is dunne plakkaatverf.

Ik moet bekennen dat dit soort dingen doen een all time favoriete bezigheid van me  is. Zonder vooropgezet plan, de volgende stap bedenken terwijl ik bezig ben. Het levert geen ‘eindproducten’ op maar ik ben er van overtuigd dat ideeën op deze manier ontstaan. En als er niets uitkomt heb ik ieder geval lol gehad!

roos

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>