water

water-1water-2

Water is iets waardoor ik al altijd gefascineerd ben. Als klein kind, lopend naar de duintop, en dan ineens de zee voor me, ik kan me het gevoel nog heel goed herinneren! Onvermijdelijk dus, dat dit een terugkerend element is in mijn weefwerk.

golf_potloodgolfmonoprint_1Het is (helaas…) niet zo, dat ik ineens een weefsel voor me zie. Ik moet er altijd over denken, en mijn handen denken graag mee! Door op allerlei manieren met een onderwerp te spelen kom ik verder. (Tenminste, vaak lukt dat, niet altijd……) Hier bijvoorbeeld met aquarelpotloden, en een monoprint. Ik heb een hele stapel, allerlei vormen, maar de golvende parallelle lijnen bevallen me het best. Het lastigst blijft altijd de stap naar een weefsel. Maar deze keer bedacht ik meteen wat ik wou en heb ik meteen een proeflap gemaakt:

waterweefsel-1waterweefsel-2

Een ketting van papiergaren, met een inslag van visdraad. Het vervormen komt dan na het weven. Ik vond deze wel erg grof, maar het is een goed begin!

dubbelweefsel2dec_1dubbelweefsel2dec_2

En deze is ook nog onderhanden, elke dag een stukje…¬†¬† ik weet nog niet wat ik vind van de boogjes – maar ze kunnen altijd nog doorgeknipt. Ik krijg wel de neiging¬† in een volgend stuk paardenhaar te gebruiken. Wel gekleurd, dat wordt verven!

roos

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.