kleur

rodelucht

Van de week ‘s morgens vroeg, met m’n telefoon gemaakt, even als afwisseling na al dat blauw en groen!

Een volgend stuk van de groen-blauwe dubbelweefketting wil ik deels met paardenhaar gaan inslaan dus heb ik we gewijd aan mijn favoriete bezigheid: verven! Bij Bart en Francis heb ik een tijd geleden een heel korte witte bundel paardenhaar gekocht, ideaal hiervoor. Je kunt de haren natuurlijk niet los in de verf doen dus eerst allemaal kleine bosjes gemaakt, op 2 plekken samengebonden en in de pan-met-losse-potten:

geverfdpaardenhaar3paardestaart

en koken op de wol-manier, het is immers haar. Ik heb nog wat heel oude luvo wolverf, en voor de kleuren die ik niet heb neem ik procion, gaat ook prima. Wel azijn gebruiken in plaats van soda. Ik heb ze deze keer zelfs gemengd gebruikt – waarom eigenlijk niet dacht ik. En:

geverfdpaardenhaar2geverfdpaardenhaar1

prachtig toch!!

Sommige bosjes zijn nog voor de helft wit, dat is bewust omdat ik die twee-kleurig wil maken. Gewoon met een wasknijper zorgen dat de helft boven de pot uitsteekt. De kleuren worden zo mooi, glanzend en net niet helemaal egaal:

geverfdpaardenhaar4

Ik ga er nog even mee door, er zitten heel veel haren in zo’n ‘staart’ !

roos

 

One thought on “kleur

  1. Dag Roos,
    Wat maak je toch een mooie dingen, ik schat in dat de kadercursus je veel plezier en hoop ook inspiratie geeft.
    groet Door

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>