proefweefsel

watervalletje1watervalletje2

Dit komt heel dicht in de buurt van wat ik in mijn fantasie voor me zag. Het blauw links en rechts in het weefsel is papiergaren, verschillende soorten en kleuren, steeds samen met een metaaldraadje voor de vorm, de rest is visdraad. In de oorspronkelijke ketting zaten tussen het visdraad nog andere papierdraden, gele en nog een dikke blauwe. Het zat me al meteen niet lekker maar het duurt dan even voor je doorhebt waarom. Ik heb ze er meteen uitgeknipt (ja, ik had er even een foto van kunnen maken bedacht ik toen ik ze er uit getrokken had…) en toen was ik er meteen blij mee en heb het in één sessie geweven. Gaat lekker snel, linnenbinding! Ergens halverwege wou ik wat afwisseling en heb er wat paardenharen ingeweven, kijken wat die zouden doen. Ik heb iets met paardenhaar geloof ik!
En dan de vormgeving, daar doe je dan vele malen langer over dan het weven zelf.

watervalletje4watervalletje3

Gelukkig kreeg ik gezelschap :-)

Het lijnenspel bevalt me, dat vind ik leuk. Deze cirkelvorm niet trouwens, lijkt wel een hoed. Een middagje foto’s maken op allerlei manieren werkt goed vind ik, een foto maakt de vorm op een of andere manier abstracter, duidelijker. Ik kwam uiteindelijk op deze vorm, het paardenhaar doet ook leuk mee zo:

watervalletje5

Op naar het volgende proefweefsel!

roos

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>